top of page

... do contact impro

to create freedom in connection.

Ritual play

Contact impro

Dit is een dansvorm waarbij het contact met een andere danser (het aanraken) gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans.

Soms is dit vanuit een subtiel aanraken, een luisteren en volgen van elkaars bewegingen. Een andere keer is het een "leunen tegen" uw partner, wat misschien kan leiden naar een "rollen over" bijv. de rug van uw partner, landend op de vloer, verder rollend en dan ineens .......

Het gaat er niet om of het er mooi of "dansend" uitzien, maar meer om het plezier van het bewegen, en reageren op de ander; een speelse ontmoeting. Het kan een energieke dans zijn, of juist heel verstild en langzaam. Maar altijd is er veel aandacht voor uw eigen (on-)mogelijkheden en die van je partner. En daarvoor beginnen we steeds met goed naar ons eigen lichaam te luisteren.

Klik hier voor een uitgebreide workshop voor alle niveau's, gegeven door inspirerende dansleraren:

To be announced!

Klik hier voor de tweewekelijkse 'jam'-sessie gegeven door Arnout en Ines om regelmaat te hebben in de beoefening:

Contact-Improvisation-Dance.jpg
Contactimpro
cold, smooth & tasty.(4).png

Ritual play

Ritual-Play is een op voelen gebaseerd, interactief spel. Het wordt gespeeld op een mat waarop je met één of meerdere mensen een startpositie inneemt van waaruit je spelenderwijs authentiek uiting geeft aan je verlangen door middel van aanraking, beweging, klank....

 

In de dynamiek ontstaan spontaan allerlei spelletjes, je ziet vanalles in mensen, mensen representeren iets, je herkent diepe dingen in jezelf en in de ander. Hierbij streef je geen bepaald doel na. Jij zorgt voor jezelf, jij bepaalt de grenzen. Alles gebeurt zonder woorden. Als je iets ervaart dat je niet prettig vindt, kan je hier uiting aan geven door zelf iets anders te beginnen doen of door van de mat te stappen. Ook dit kan gevoelens oproepen waarmee uiteraard verder kan gespeeld worden.
 

Het leuke van Ritual-Play is dat alles waar oordelen of taboes over zijn, gewoon in een spel kan gebracht worden. Zo werkt het spel bevrijdend.

Het event gaat door op een zaterdag van 13u30-16u30.

Klik door op de datum van het event om meer te lezen.

To be announced!
Jam
bottom of page