top of page

vr 17 mei

|

Monke Temple

MYSTIC MOODS / Dansen in de schemerzone

Door Koenraad Fossey/DJ White Shaman

MYSTIC MOODS / Dansen in de schemerzone
MYSTIC MOODS / Dansen in de schemerzone

Tijd en locatie

5 andere datums

17 mei 2024 19:30 – 21:30

Monke Temple, Oude Kuringerbaan 93, 3500 Hasselt, België

Over het evenement

MYSTIC MOODS / Dansen in de schemerzone

Met een unieke combinatie van muziek en beelden word je geleidt naar een staat van bewustzijn tussen waken en slapen. Het zachte ritme van de shaman drumbeats brengt je in een lichte en veilige trancereis. Je ervaart een diepe rust, terwijl je geest alert blijft, zoals

in een wakkere droom.

Dansen mag je letterlijk nemen, zacht wiegend ter plekke op je matje, of bewegend door de verduisterde ruimte.

Maar je kan net zo goed stilzittend of liggend dwalen door de schemerzone, gefocust op de beelden of puur luisterend naar de muziek. Vertrouw maar op de signalen van je eigen lichaam, dat geeft wel aan wat het meest heilzaam is op elk moment.

De muziek en de grafische beelden werden gecreëerd door Koen Fossey - DJ White Sjaman. Ze vertellen geen verhaal, maar hebben als doel het denken stil te leggen en diepgaand te luisteren naar de innerlijke stem van het lichaam. Emoties komen en gaan.

De geprojecteerde beelden zijn een intuïtief uitgebalanceerde mix van natuurbeelden, grafische structuren en symbolen. Ze nodigen jou uit om verbinding te maken met de heilige intelligentie die alomtegenwoordig is in de natuur. Zo kunnen ze jou inspireren om nadien je dagelijkse leven verder naar eigen vermogen creatief vorm te geven.

Onze verre voorouders in de prehistorie leefden honderduizenden jaren in de natuur en met de natuur. Ze hadden een enorme kennis van alles wat leeft. Mensen waren fysiek heel sterk, zeer intelligent en bijzonder spiritueel. Ze hadden geen ‘wetenschap’ ter beschikking, maar wel de intuïtieve wijsheid dat in de natuur alles met alles verbonden is.

Er waren toen geen kerken en kathedralen, geen tempels en moskeeën.

Bergen, bomen, meren en rivieren waren heilige plaatsen… én grotten.

Grotten werden ervaren als de baarmoeder van moeder aarde. Hier werd sacrale kunst aangebracht om spirituele ervaringen te bekrachtigen. Diep in de donkere grot waren de heiligste plaatsen, waar vaak sjamanistische rituelen werden gehouden door de clanmoeders.

Duur: 90 minuten

Breng mee: een matje, een kussen, een dekentje, flesje water…

Tickets

  • Ticket

    € 20,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page