Events

that will liberate you

Ritual Dance-24.jpg
Copy of cold, smooth & tasty.(1).png

Biodynamic Breathwork

Draag jij iets of iemand op je schouders?

Hang je vast aan een gebroken hart?

Heb je moeite met liefde geven en/of ontvangen?

 

Kom dan weer thuis in je lichaam door ademwerk.

In deze workshop brengen we weer beweging in de vastgehouden emoties en spanningen rond jouw hart en schouders.

Om dit te bereiken werken we met 6 sleutels die je toegang verschaffen tot jouw lichaam namelijk: ademhaling, muziek en meditatie, beweging, aanraking en emotionele expressie. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat je kan ervaren hoe het is om spanning los te laten waardoor jouw energie weer terug kan gaan stromen.

Ecstatic dance

Ecstatisch vrij dansen in de monke temple.
Op muziek met 5 verschillende ritmes.
Zonder schoenen, drugs, alcohol en praten.

Dus tappen in uw eigen vermogen om  los te laten, zonder middelen volledig wild gaan. Alle hersenchemie die via drugs en alcohol tot stand kan komen, kan ook zonder.

Klik op de datum dat je wenst te komen

en boek nu!

Ecstatic dance(2).png
Healing vibrations(3).png

Healing vibrations

Geluid werd altijd al gebruikt als een krachtig middel voor heling, meditatie en persoonlijke groei. Gelukkig is deze kennis doorheen de generaties doorgegeven zodat we er vandaag van kunnen genieten.

 

Paris Lopes is een heel zachte lieve mens. Hij is professioneel muzikant die deze vibraties is gaan leren aan de bron: van monniken in de bergen van Nepal. Hij gaat jullie meenemen op een reis van geluid en vibraties die rust brengt tot in je diepste kern.

 

Dit werkt zo ontspannend dat het helpt met het verzachten van migraine, angst, verdriet, rusteloosheid en pijn. Het bevordert slaap, boost creativiteit en kan je tot nieuwe inzichten brengen over problemen waar je al lang mee zat.

 

Kortom: de beste kwaliteit aan rust die je kan helpen om slechte 'vibes' los te laten zodat je nog helderder terug in het leven kan stappen.

 

Mee te nemen: een dekentje en 20 euro cash (liefst gepast).

Braziliaanse Percussie

Wie wordt er niet graag verrast door geweldige drums? Of door percussie op je eigen lichaam?

 

Braziliaanse percussie heeft een oneindig aantal klankkleuren, beweging en composities en is in wezen ook een werk van sociaal en individueel bewustzijn, in interactie met de omgeving en met elkaar.

 

Dit is wat Robson Pires belichaamd en dit gaat hij enthousiast overbrengen aan jullie!

Het event gaat door op een zondag van 14u-16u30u.

Klik op de datum dat je wenst te komen

en boek nu!

Untitled design_edited.jpg
2.png

Kintsugi Ceremonie

Kintsugi betekent letterlijk "gouden verbinding".

Wat we meemaken in ons leven hebben we niet in de hand. Hoe we ermee omgaan wel. We kunnen kiezen om onze barsten te erkennen, te aanvaarden én om ze te accentueren met een gouden randje. In dit experiment creëren we intuïtief, ontdekken we samen en vieren we schoonheid in de imperfecties die het leven, de tijd en de liefde met zich meebrengen.

 

We eren elkaars breekbare essentie en geven expressie aan onze unieke kracht.

 

"Imperfection is a form of freedom" -Anh Ngo

Het event gaat door van 14u-17u.

Klik op de datum dat je wenst te komen

en boek nu!

AUM Meditatie

Deze gaat speciaal worden! We gaan ons eens goed boos maken. Jelle brengt dit al lang en komt ons een onvergetelijke ervaring brengen:

AUM komt van Osho en staat voor Awareness Understanding Meditation. DIt is een reis doorheen je emoties, waarin je de kans krijgt om de totaliteit van het leven te ervaren. Je geeft uiting aan je verdriet, boosheid, gekte en vreugde waardoor je je vrijer maakt van innerlijke spanningen en stress.

Als je denkt dat mediteren gaat over stil en rustig worden, dat heb je nog nooit een AUM meegemaakt. Ja, aan het einde is er een vredige meditatie, maar eerst moeten alle emoties doorleefd en verwerkt zijn.

AUM is een plek waar je ongegeneerd los kunt gaan in een veilige omgeving. Waar anders kun je met en tegen anderen schreeuwen, gek doen, verdrietig zijn? Waar anders kun je ontladen wat je hebt opgespaard, zonder een ander te schaden?

Dit event start vrijdag om 19u30 en eindigt om 22u30.

Untitled design(3).png
cold, smooth & tasty.(4).png

Ritual play

Ritual-Play is een op voelen gebaseerd, interactief spel. Het wordt gespeeld op een mat waarop je met één of meerdere mensen een startpositie inneemt van waaruit je spelenderwijs authentiek uiting geeft aan je verlangen door middel van aanraking, beweging, klank....

 

In de dynamiek ontstaan spontaan allerlei spelletjes, je ziet vanalles in mensen, mensen representeren iets, je herkent diepe dingen in jezelf en in de ander. Hierbij streef je geen bepaald doel na. Jij zorgt voor jezelf, jij bepaalt de grenzen. Alles gebeurt zonder woorden. Als je iets ervaart dat je niet prettig vindt, kan je hier uiting aan geven door zelf iets anders te beginnen doen of door van de mat te stappen. Ook dit kan gevoelens oproepen waarmee uiteraard verder kan gespeeld worden.
 

Het leuke van Ritual-Play is dat alles waar oordelen of taboes over zijn, gewoon in een spel kan gebracht worden. Zo werkt het spel bevrijdend.

Het event gaat door op een zaterdag van 13u30-16u30.

Klik door op de datum van het event om meer te lezen.

Bushcraft

Met een mes de natuur in en comfortabel overleven.

Eigen eten vergaren, vuur maken, een slaapplek maken, ...

DIt heeft een overweldigende hoeveelheid kennis en skills nodig. De verkeerde plant of paddenstoel eten kan je bekopen met je leven.

Bram gaat ons een gloednieuw perspectief geven om de natuur te beleven en om met nog meer verwondering te kunnen genieten van wat allemaal rond ons is.

Klik op de datum dat je wenst te komen

en boek nu!

Zaterdag 13u30-21u

Image by Thanh Tran
cold, smooth & tasty.(15).png

Dance your demons

Dans wordt al eeuwen gebruikt om expressie te geven aan emotie, om een veilige context te creëren om alles eruit te laten.

 

Sarah Spranghers is danstherapeute en ik ben heel blij dat ze meer beweging komt brengen naar de monke temple.

 

We gaan een veilige ruimte creëren om alles eruit te shaken. Om meer connectie te maken met uw lijf, om spanningen die al lang vastzitten los te maken, en om te verbinden met een fijne groep mensen die niet bij de pakken blijven zitten, mensen die omgaan met hun innerlijke wereld.

 

Na deze workshop ga je dans nog beter kunnen inzetten om te verbinden met je moeilijkheden, met je demonen. En om via beweging je diepere pijnen te verwerken.

Dit event start om 19u en eindigt om 22u.

Ritual Dance-24.jpg

Ritual dance

Ritual Dance is een danservaring waar we in stilte samenkomen. Vanuit de stilte gaan we in oogcontact met een andere danser. Muziek is de uitnodiging om in spontane, vrije dans te gaan. Na muziek volgt stilte. Na ontmoeting komt loslaten.  Deze afwisseling zorgt voor een beweging van binnen naar buiten en terug naar binnen. Van speelse energie naar meditatieve sfeer. Van wild naar zacht…

 

Het concept Ritual Dance is geïnspireerd op Ecstatic Dance en Ritual Play. We gebruiken enkel lichaamstaal, woorden laten we achterwege. We dansen op blote voeten. We drinken enkel water en laten ons meevoeren door de natuurlijke flow. Er is een afgebakende ruimte (het veld) en afgebakende tijd (de muziek), waarin we in het onbekende stappen, om authentiek onze impulsen te volgen in afstemming met de ander.

Elementen van Contact Improvisatie en het bewustzijn van Tantra worden meegenomen in het ritueel. We gaan op verschillende manieren in contact: fysiek durven geven aan de ander of via zachte energetische aanrakingen.

Ritual Dance heeft geen therapeutisch doel, het is puur een uitnodiging voor spel en plezier.