top of page

... dance

to liberate yourself

Contact-Improvisation-Dance.jpg

Contact inpro

Ecstatic dance(2).png

Ecstatic dance

Ecstatisch vrij dansen in de monke temple.
Op muziek met 5 verschillende ritmes.
Zonder schoenen, drugs, alcohol en praten.

Dus tappen in uw eigen vermogen om  los te laten, zonder middelen volledig wild gaan. Alle hersenchemie die via drugs en alcohol tot stand kan komen, kan ook zonder.

Klik op de datum dat je wenst te komen

en boek nu!

Ecsatic

Contact impro

Dit is een dansvorm waarbij het contact met een andere danser (het aanraken) gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans.

Soms is dit vanuit een subtiel aanraken, een luisteren en volgen van elkaars bewegingen. Een andere keer is het een "leunen tegen" uw partner, wat misschien kan leiden naar een "rollen over" bijv. de rug van uw partner, landend op de vloer, verder rollend en dan ineens .......

Het gaat er niet om of het er mooi of "dansend" uitzien, maar meer om het plezier van het bewegen, en reageren op de ander; een speelse ontmoeting. Het kan een energieke dans zijn, of juist heel verstild en langzaam. Maar altijd is er veel aandacht voor uw eigen (on-)mogelijkheden en die van je partner. En daarvoor beginnen we steeds met goed naar ons eigen lichaam te luisteren.

Contact-Improvisation-Dance.jpg
Contactimpro
Ritual Dance-24.jpg
Copy of Kirtan(1).png

Maha Shiva Ratri

Maha Shivaratri is a festival of worship of the Hindu god Shiva, along with his wife Parvati, the “mother goddess”.

Shivaratri” means “the great night of Shiva,” which name refers to the all-night worship vigil kept up by Shiva devotees on the 13th night of the moon.

 

This differs from most Hindu festivals, which are observed in the daytime. Prayers and worship of Shiva through the night are supposed to commemorate the time Shiva “saved the world from ignorance,” which is symbolized by darkness.

Shiva

Dance Workshops

Dans wordt al eeuwen gebruikt om expressie te geven aan emotie, om een veilige context te creëren om alles eruit te laten.

 

Sarah Spranghers is danstherapeute en ik ben heel blij dat ze meer beweging komt brengen naar de monke temple.

 

We gaan een veilige ruimte creëren om alles eruit te shaken. Om meer connectie te maken met uw lijf, om spanningen die al lang vastzitten los te maken, en om te verbinden met een fijne groep mensen die niet bij de pakken blijven zitten, mensen die omgaan met hun innerlijke wereld.

 

Na deze workshop ga je dans nog beter kunnen inzetten om te verbinden met je moeilijkheden, met je demonen. En om via beweging je diepere pijnen te verwerken.

To be anounced!
_edited_edited.png
Dance workshops
Ritual play
Ritual Dance-24.jpg

Ritual dance

Ritual Dance is een danservaring waar we in stilte samenkomen. Vanuit de stilte gaan we in oogcontact met een andere danser. Muziek is de uitnodiging om in spontane, vrije dans te gaan. Na muziek volgt stilte. Na ontmoeting komt loslaten.  Deze afwisseling zorgt voor een beweging van binnen naar buiten en terug naar binnen. Van speelse energie naar meditatieve sfeer. Van wild naar zacht…

 

Het concept Ritual Dance is geïnspireerd op Ecstatic Dance en Ritual Play. We gebruiken enkel lichaamstaal, woorden laten we achterwege. We dansen op blote voeten. We drinken enkel water en laten ons meevoeren door de natuurlijke flow. Er is een afgebakende ruimte (het veld) en afgebakende tijd (de muziek), waarin we in het onbekende stappen, om authentiek onze impulsen te volgen in afstemming met de ander.

Elementen van Contact Improvisatie en het bewustzijn van Tantra worden meegenomen in het ritueel. We gaan op verschillende manieren in contact: fysiek durven geven aan de ander of via zachte energetische aanrakingen.

Ritual Dance heeft geen therapeutisch doel, het is puur een uitnodiging voor spel en plezier.

To be anounced!
bottom of page