... dance

to liberate yourself

_edited.png

Move to connect

_edited.png

Contact inpro

Ecstatic dance

Ecstatisch vrij dansen in de monke temple.
Op muziek met 5 verschillende ritmes.
Zonder schoenen, drugs, alcohol en praten.

Dus tappen in uw eigen vermogen om  los te laten, zonder middelen volledig wild gaan. Alle hersenchemie die via drugs en alcohol tot stand kan komen, kan ook zonder.

Klik op de datum dat je wenst te komen

en boek nu!

05/11/2022 19u30 DJ Yoeri Gydé
Ecstatic dance(2).png
 
_edited.png

Contact improv & contemporary dance

We focus on the creative approach to movement instead of dance steps on counts.

 

With this we explore different movement qualities and spontaneous acts. Tools and creative methods will be given to improvise and find intuitive and impulsive approaches to the creation of movement.

 

This workshop will give an opportunity to find freedom, enrich your talents and will result into your own composition. Open to everyone who would like to move and play along!

 
Ritual Dance-24.jpg

Ritual dance

Ritual Dance is een danservaring waar we in stilte samenkomen. Vanuit de stilte gaan we in oogcontact met een andere danser. Muziek is de uitnodiging om in spontane, vrije dans te gaan. Na muziek volgt stilte. Na ontmoeting komt loslaten.  Deze afwisseling zorgt voor een beweging van binnen naar buiten en terug naar binnen. Van speelse energie naar meditatieve sfeer. Van wild naar zacht…

 

Het concept Ritual Dance is geïnspireerd op Ecstatic Dance en Ritual Play. We gebruiken enkel lichaamstaal, woorden laten we achterwege. We dansen op blote voeten. We drinken enkel water en laten ons meevoeren door de natuurlijke flow. Er is een afgebakende ruimte (het veld) en afgebakende tijd (de muziek), waarin we in het onbekende stappen, om authentiek onze impulsen te volgen in afstemming met de ander.

Elementen van Contact Improvisatie en het bewustzijn van Tantra worden meegenomen in het ritueel. We gaan op verschillende manieren in contact: fysiek durven geven aan de ander of via zachte energetische aanrakingen.

Ritual Dance heeft geen therapeutisch doel, het is puur een uitnodiging voor spel en plezier.

To be anounced!
cold, smooth & tasty.(4).png

Ritual play

Ritual-Play is een op voelen gebaseerd, interactief spel. Het wordt gespeeld op een mat waarop je met één of meerdere mensen een startpositie inneemt van waaruit je spelenderwijs authentiek uiting geeft aan je verlangen door middel van aanraking, beweging, klank....

 

In de dynamiek ontstaan spontaan allerlei spelletjes, je ziet vanalles in mensen, mensen representeren iets, je herkent diepe dingen in jezelf en in de ander. Hierbij streef je geen bepaald doel na. Jij zorgt voor jezelf, jij bepaalt de grenzen. Alles gebeurt zonder woorden. Als je iets ervaart dat je niet prettig vindt, kan je hier uiting aan geven door zelf iets anders te beginnen doen of door van de mat te stappen. Ook dit kan gevoelens oproepen waarmee uiteraard verder kan gespeeld worden.
 

Het leuke van Ritual-Play is dat alles waar oordelen of taboes over zijn, gewoon in een spel kan gebracht worden. Zo werkt het spel bevrijdend.

Het event gaat door op een zaterdag van 13u30-16u30.

Klik door op de datum van het event om meer te lezen.

 

Dance your demons

Dans wordt al eeuwen gebruikt om expressie te geven aan emotie, om een veilige context te creëren om alles eruit te laten.

 

Sarah Spranghers is danstherapeute en ik ben heel blij dat ze meer beweging komt brengen naar de monke temple.

 

We gaan een veilige ruimte creëren om alles eruit te shaken. Om meer connectie te maken met uw lijf, om spanningen die al lang vastzitten los te maken, en om te verbinden met een fijne groep mensen die niet bij de pakken blijven zitten, mensen die omgaan met hun innerlijke wereld.

 

Na deze workshop ga je dans nog beter kunnen inzetten om te verbinden met je moeilijkheden, met je demonen. En om via beweging je diepere pijnen te verwerken.

Dit event start om 13u30 en eindigt om 16u.

To be anounced!
cold, smooth & tasty.(15).png